...endnu mere BONSAI

CASA KLEIN´S BONSAI GARDEN

Blomster, buske og træer har en helt speciel plads i hjertet hos os fra CASA KLEIN, vi har flere hundrede forskellige arter i vores store have - men samtidig, så har vi faktisk også en rigtig BONSAI GARDEN:

Og som det ofte hænder, når vi har mennesker på besøg, så drager de små træer. Sidste uge var heller ingen undtagelse. Vores internettrold kom forbi til det årlige møde, og inden vi fik set os om fandt vi pludselig os selv stående ved udplantningsbordet, værende så optaget af BONSAI universet, at vi umiddelbart glemte både at drikke kaffe og få snakket om det vi skulle have snakket om. Sådan virker Bonsai træer nemlig på de fleste. Dragende.

Nacho, vores faste Bonsai Senzi, passer og plejer de små træer efter de japanske traditioner - en rigtig Bonsaikender. Og når han finder trimmeværktøjet frem bliver stolene rykket tæt på. Helt tæt på. 


Bonsai er den japanske udtale af det kinesiske ord penzai eller oprindeligt: penjing. ("Landskab på bakke"). Det er en dyrkningsmetode, som skaber dværgvækst hos træagtige planter.

Det er egentlig en gammel kinesisk kunstform, som går ud på at plante små træer i skåle og derefter beskære og forme dem gennem en række år. Kunsten spredte sig til Japan, og derfra er den nået til den vestlige verden.

I dag findes der museer, som udstiller bonsaiplanter både i Japan, Amerika og Europa. De ældste, endnu levende bonsaiplanter hævdes at være næsten 400 år gamle.


Vores bonsai træer


Nå, planer for det næste års tid fik vi da lagt, som det aller sidste punkt på dagsordenen, men vigtigst af alt, så fik Bonsai træerne endnu engang vist sig frem på bedste vis. Og lur mig, om ikke internettrolden også skal have sig et lille Bonsaitræ derhjemme snart...

Hvis du interesserer dig for Bonsai - eller hvis du blot er nysgerrig efter at se vores BONSAI GARDEN - så giv os et kald og lav en aftale, alle er nemlig velkomne her på Casa Klein.

Tak fordi du læste med,

Joan Didold Klein