14 års jubilæum for Casa Klein

Den 1. december 2015 er det 14 år siden vores første gæst, en tidligere svensk diplomat, flyttede ind på Casa Klein.  I dag er vi lidt flere, både hvad angår antallet gæster og personale, men vores motto er stadigvæk de samme:

Vi sætter gæsternes ønsker og selvrespekt forrest.
Vi taler aldrig ned til nogen.
Vi er professionelle og har et personale der kan klare enhver situation.
Hvordan ville du selv have det, hvis det var dig?
— Joan Klein Didold, stifter af Casa Klein

Og det er vi lidt stolte af. Altså både at vi har eksisteret i 14 år, men også at vores grundfilosofi, som det hele blev startet op på, stadigvæk er den samme.


Og hundene på Casa Klein, ja, dem er der også stadigvæk også god plads til. De finder deres "venner" og holder sig til, både i fælleshuset og på værelserne, hvis gæsterne "kommer til" at lade en dør stå på klem.


Må vi også lige præsentere jer for Vincente, vore alt-mulig-mand. Og når vi siger alt-mulig-mand, så er der fordi han kan det meste, når det drejer sig om at holde "maskinrummet" på Casa Klein kørende. Han er ikke blot en dygtig håndværker, men også en rigtig rar person, der altid tager sig tid til at sludre med gæsterne, selvom han står med værktøj i begge hænder. Vincente er en blandt mange, der får Casa Klein til at fungere i hverdagen.   


Men af og til skal en af vores gæster en tur på hospitalet. Her er Erik netop blevet udskrevet, efter et kort visit på Carlos Haya i Málaga, og hans søde kone Monika tager godt i mod hjemme på Casa Klein, som hun kalder det.

Sådan er livet nemlig også ind i mellem.


Men vi forsøger altid at fokusere på det positive her på Casa Klein. Også de små ting. Og i den kategori kommer vi til appelsinerne. De er simpelthen fantastiske i øjeblikket, hernede i Sydspanien. Træerne nærmest bugner med de store orange frugter, der er fyldt med vigtige vitaminer som fosfor, jern, calcium og A- og C-vitamin, så vi nyder virkelig at spise dem direkte fra skallen, eller at drikke dem som friskpresset appelsinjuice.


I sidste uge afholdt vi et lille personalearrangement med hygge og spisning, i forbindelse med vores kommende 14 års jubilæum. De der havde mulighed, og som ikke var på vagt, mødtes et par timer på en lokal restaurant. Og selvom vi går op og ned af hinanden mange timer i hverdagen, så er det altid forfriskende og bekræftende at se, at vi faktisk også hygger os rigtigt godt sammen uden for arbejdstiden.  


Jeg vil gerne afslutningsvist takke alle de der har været en del af Casa Klein siden 2001 - både som gæster, familie og pårørende, og også en stor tak til alle de søde mennesker, der har haft deres gang heroppe, enten som personale eller som venner af huset - det er nemlig jer der har gjort stedet til det det er.

Vi kipper med flagene, både det danske og det spanske, og ønsker alle på Casa Klein et godt 14 års jubilæum tirsdag den 1. december 2015!

Tak fordi du læste med,

Joan Didold Klein - og hele holdet bag Casa Klein.