Udflugt til fuglepark i Puento de Don Manuel

Så er Casa Klein Tour Bussen på tur igen. Denne gang for både at køre lidt off road i bjerge, og for samtidig at besøge en fuglepark lidt inde i baglandet, i et område der hedder Puento de Don Manual. 

Heroppe møder vi vilde heste, der lever i 1.600 meters højde over havets overflade.

Og når vi siger off road, så mener vi det. Eller Rufus mener det, for det er nemlig ham der kender de små bjergveje.

Deroppe lever der faktisk vilde heste og geder i skøn forening.

Og da vi ankom til fugleparken, ja , så bliver der ellers kigget og studeret fugle. Og lyttet.

Men efter en times tid på fuglevandring, så meldte kaffetørsten sig. Og trangen til et stykke nybagt kage med friskpisket flødeskum. Uhmmm.

Dét her er bare livet. Eftermiddagskaffe i skyggen, mens Amasonas fuglene synger og pipper lystigt i baggrunden.

På vej ned fra bjerget igen nåede vi lige at se stedet, hvor en af kilderne springer ud, højt højt oppe i bjergene. Ingen turde rigtigt stille spørgsmålet, men alle sad og tænkte det samme: Hvordan søren kommer vandet der op - inden det springer ud og løber ned igen...?

Den forklaring kommer lige her:

[ Når det regner siver regnvandet ned gennem klippe- eller jordoverfladen oppe på toppen af bjergene, og når vandet når ned til et lerlag f.eks, hvor det ikke kan sive igennem, så dannes der en sø inde i bjerget. Det opsamlede vand løber derfra videre til et sted, hvor det kan komme ud og lade tyngdekraften tage over, og derved skabe de små kildeudspring. ]

Nå, ja men det vidste vi da godt, sagde DOMINO banden, da vi var kommet hjem igen...

Tak fordi du læste med

CASA KLEIN